בסרטון זה תלמדו על הדרך לגבות תשלום ועד בית מדייר סרבן באופן עצמאי ללא הזדקקות לסיוע באנשי מקצוע.
הכרת העקרונות לגבייה משפטית במקרים אלו תאפשר לכם לחסוך כסף רב, זמן רב ולהימנע מטעויות נפוצות הנעשות על ידי נציגי ועדי בית וחברות אחזקה אשר אינם בקיאים בתהליך הגבייה של סרבני תשלום ועד בית.
לתקציב ועד הבית השפעה משמעותית על איכות החיים בבניין המשותף. דיירי בית משותף שיש בידם לשלם לבעלי מקצוע מיומנים לתחזוקת הבניין, לניקיון שלו ולרכוש ציוד ואביזרים לרווחת הדיירים ייהנו מאיכות חיים גבוהה יותר מדיירי בניין בו לא כולם משלמים לועד הבית וההתנהלות השוטפת לאחזקת הבניין נמוכה.
רוצים לדעת איך קובעים את גובה דמי הועד? למי הסמכות להעלות את גובה דמי בועד?
למאמר המלאאסיפת הדיירים היא הגוף העליון של הבית המשותף, היא בית המחוקקים והממשלה של הבניין. האסיפה היא המקום המוסמך לקבוע את ההחלטות המהותיות של הבניין העוסקות בסוגיות של ניהול הבניין, אחזקתו וכל נושא אחר הקשור לבניין.
מכאן שבבואנו כועד בית להעלות את דמי הועד השנתיים, אנו נדרשים להעביר החלטה זו במסגרת האסיפה.
למאמר המלאההתיישנות של חוב בגין אי תשלום דמי ועד בית הוא 7 שנים. אך לפני שאתם רצים לתבוע את אותם חובות ישנים חשוב שתכירו מספר סוגיות אותם יש לקחת בחשבון לפני הגשת התביעה.
למאמר המלאועדי בתים רבים מתלבטים בשאלה האם הם רשאים לפרסם את שמות החייבים תשלום ועד בית בלוח המודעות שבבניין. הדילמה שבדרך כלל עומדת בפניהם היא החשש כי עצם הפרסום הינו פגיעה בפרטיות של אדם ומצד שני אי הבאת נתוני הגבייה והחייבים בתשלום לידיעת כלל הדיירים עלול לפגוע בזכויותיהם.
למאמר המלאתשלום נוסף למעשה הינו גבייה נפרדת לועד הבית מעבר לתשלומים השוטפים המיועדים לניהול ולאחזקה השוטפת של הבניין. לא אחת קורים אירועים אותם לא צפינו אשר גוררים הוצאות כספיות נוספות בבניין החורגות מהתקציב השנתי. אירועים אלו עלולים להתרחש: כתוצאה מתקלות של נזילות בגג כתוצאה מאיטום פגום, מצלמת אינטרקום שהפסיקה לפעול, נזילות מים שאינן מבוטחות על ידי הביטוח של הבניין, הוצאות משפטיות וישנן עוד סיבות רבות שעלולות לגרום להוצאות נוספות המחייבות התייחסות והשקעת משאבים.
למאמר המלאהתסריט הבא בוודאי מוכר לרובכם מהחיים בבית המשותף - ביום בהיר אחד, בדרך כלל לאחר זמן רב מאוד נזכר אחד השכנים כי לא ראה כל דו"ח כספי של הכנסות והוצאות של ועד הבית והוא אינו יודע מה נעשה בבית המשותף ואיך מתנהלות ההוצאות.
בהמשך אותו שכן מבקש לראות את הדוח הכספי של הבניין מהנציג של ועד הבית האחראי על הכספים בבניין, אשר במקרה הטוב ריכז אצלו קבלות על הוצאות והכנסות בלבד ובמקרה הרע לא ניהל מעקב מסודר של ההכנסות וההוצאות של החשבון המשותף וגם לא דאג לבצע רישום שלהן. ומכאן והלאה מתגלגל לו כדור שלג של האשמות הדדיות, התנגחויות, טענות בדבר גניבת כספים מן הקופה המשותפת, ניהול רשלני של הדוחות הכספיים וכו'.
למאמר המלאניהול החשבון המשותף כרוך באחריות רבה מצד ועד הבית ומורשי החתימה בחשבון כלפי שאר השכנים בבניין.
חשבון הבנק של ועד הבית עשוי לצבור סכומי כסף גדולים של עשרות ועד מאות אלפי ש"ח. במקרים רבים נציגי ועד הבית מנהלים חשבון משותף שהיקפי התנועות והסכומים בו רבים וגבוהים בהרבה מההיקפים אליהם הם מורגלים בחשבונם הפרטי.
למאמר המלאבישראל ישנם כ- 45,000 דירות שעומדות ריקות מכל מיני סיבות. אם זה בגלל שבעליהן נמצאים בחו"ל, או לא מצליחים להשכיר אותן זמן רב, או שזו דירה של תושבי חוץ שזו דירתם בישראל.
נשאלת השאלה האם בעלי הדירות צריכים לשלם דמי ועד בית על דירות שאינם בשימוש?
למאמר המלאלא אחת אנו נתקלים בבעלי דירות המסרבים לשלם מסי ועד הבית, כאלו שגם לאחר אין ספור פניות ודחיות לא נענים לשלם, אנו מכירים אותם בכינוי "סרבני תשלום" לועד הבית. לצערנו כמעט בכל בניין משותף ניתן למצוא את אותו דייר עם מוסר התשלומים ירוד שמתיש את ועד הבית ומערים קשיים על ניהול הבניין.
רגע לפני שאתם מתייאשים ומוותרים על גביית החוב, חשוב שתכירו כי החוק עומד לצדכם וכי דרך הפעולה המפורטת במאמר זה תסייע בידכם לגבות את התשלום המגיע לכם.
למאמר המלאמהתנהלות שוטפת ומחויבויות ועד תביעות נזיקין
כמובן רובכם יודעים כי ועד הבית נבחר באמצעות אסיפת דיירים, שנעשית חוקית ברגע שיש בה רוב של בעלי דירות – אבל גם אז סמכויותיה אינן בלתי מוגבלות, וסמכויות הנציגות הן מצומצמות ומוגדרות מאד.
למאמר המלא